Mediterraanse salade met olijven en feta

Heb je ons aanbod aan Mediterraanse lekkernijen al ontdekt in onze winkel? Je vindt bij ons diverse soorten olijven, feta, pepers,… heerlijk als apero of in salades. Daarnaast bieden we ook een gamma aan dadels, gedroogd fruit, specerijen en verse kruiden aan.

Een simpel en lekker receptje vind je hier, maar natuurlijk ook in onze winkel. Kom alvast eens onze olijven en feta proeven, zo kies je er de allerlekkerste uit voor jouw recept!

Deze frisse salade eten de Grieken bijna dagelijks bij de lunch of avondeten, met uiteraard feta, tomaten, paprika, komkommer, rode ui en zwarte olijven.

Ingrediënten

2 sneetjes volkoren brood, in blokjes
½ kropsla
1 rode paprika, in dunne reepjes
2 tomaten, in partjes
½ komkommer, in schijfjes
12 zwarte olijven
1 rode ui, in halve ringen
1 teentje knoflook, fijngesnipperd
150 g feta, verkruimeld
1 el yoghurt
2 el citroensap
½ kl dijonmosterd
4 el olijfolie
2 kl gedroogde oregano
peper en zout

Bereiding

  1. Bak de broodblokjes samen met de helft van de knoflook goudbruin en krokant in 2 eetlepels olijfolie. Kruid met zout.
  2. Meng in een kom de yoghurt met de rest van de olijfolie en knoflook. Voeg er het citroensap, de oregano en de mosterd aan toe. Roer om tot een smeuïge dressing. Kruid af met peper en zout.
  3. Verdeel de sla, paprikareepjes, tomaatpartjes en uiringen over 4 borden. Leg hierop de zwarte olijven en dressing. Werk af met de feta en croutons.

SMAKELIJK!